Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Definitivno: Srbija na Svetskom U21 prvenstvu bez najboljeg mladog igrača Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 11:57

Stefan Dodić zbog povrede kolena neće igrati na planetarnoj smotri

Ohrabrujuće igre, pobeda i remi u dve prijateljske utakmice sa Slovenijom, ali i jedna loša, mada očekivana vest za selektora Đorđa Teodorovića pred Svetsko U21 prvenstvo u Nemačkoj i Grčkoj. Juniorska reprezentacija Srbije i definitivno će igrati bez Stefana Dodića, najboljeg mladog igrača Evrope, koji će turnir propustiti zbog problema sa kolenom.

Selektor Teodorović svejedno je optimista pred okršaje sa Marokom, Čileom i Islandom, jer je u dve utakmice u Šapcu video mnogo toga dobrog.

Izabrane vesti

Posle izvanredne poslednje provere i prijateljskih utakmica sa Slovenijom (32:27 i 35:35) očigledno je da je timski duh u našoj selekciji na najvišem mogućem nivou. Sa kombinovanim sastavom i još uvek bez igrača koji su projektovani kao važni srafovi u masini, šabačkoj publici smo se predstavili u najboljem svetlu. U dobro ispunjenoj Hali Zorka, pred oko 700-800 ljubitelja rukometa, u prvoj utakmici protiv Slovenije, odigrali smo čvrsto u odbrani, brzo u kontranapadima i nadahnuto i maštovito u pozicionim napadima. Sve to je začinjeno sa izvrsnim odbranama Marka Mrdovića. Ipak, najbolji pojedinac meča je bio raspucani Nikola Zečević (11 golova) koji je komandovao i odbranom i napadom. Generalno kompletna ekipa zaslužuje pohvale za prikazanu požrtvovanost i želju za pobedom”, rekao je Teodorović.

U drugom meču nije bilo pobede, ali su neka nova lica dobila priliku da zablistaju, a selektora je posebno obradovao povratak igrača Vojvodine i Dinama.

U drugom meču svu raskoš talenta su mogli da prikažu i oni igrači koji nisu imali veliku minutažu u prvom meču. Miloš Kos, koji nije nastupao u prvom meču, bio je nedvosmisleno pokretačka snaga u drugom duelu. Predan rad u proteklom periodu i dve odlično odrađene kontrolne utakmice sa Slovenijom, daju nam dodatni vetar u leđa, tako da u poslednje okupljanje ulazimo sa velikim motivom. Sada treba iskoristiti ovih poslednjih pet dana okupljanja, u kojima ćemo konačno biti kompletni, za završna uigravanja i dodatni razvoj timskog duha. Ekipi se priključuju Luka Rogan (koji od EP u Portugalu nije učestvovao ni u jednom okupljanju juniorske reprezentacije), Veljko Čabrilo i Simo Šijan”.

Srbija će poslednju proveru imati 16. juna, takođe u Šapcu, kada će odmeriti snage protiv B tima seniorske reprezentacije Tonija Đerone. Tri dana kasnije ekipa će otputovati u Atinu.

SPISAK IGRAČA PLANIRANIH ZA ZAVRŠNU FAZU PRIPREMA

Golmani: Marko Mrdović (Šamot), Luka Krivokapić (Seged, Mađarska), Savo Zekić (Vrbas);

Leva krila: Uroš Simić (Crvena zvezda), Dušan Šmigić (Crvena zvezda)

Desna krilaMateja Dodić (Metaloplastika), Milija Papović (Metaloplastika)

Pivotmeni: Branko Predović (Gorenje, Slovenija), Luka Rogan (Vojvodina), Igor Milovanović (PSŽ, Francuska)

Levi bekovi: Nikola Zečević (Partizan), Miloš Kos (Zagreb, Hrvatska), Vojin Čabrilo (Crvenka), Simo Šijan (Kikinda/Vojvodina)

Srednji bekovi: Veljko Čabrilo (Dinamo), Vukašin Antonijević (Celje, Slovenija), Aljoša Damjanović (Metaloplastika)

Desni bek: Boško Stanisavljević (Radnički)

Rezerva: Feješ Leo (Crvenka)


tagovi

Stefan Dodićmuška juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara